Primer Lloc. Quin és el domini ideal per a la meva empresa?. linkedin segueix-nos a facebook segueix-nos a twitter

El domini ideal per a la meva empresa.

El domini ideal

Escollir el domini més apropiat és la primera i més important decisió que s'ha de tenir en consideració alhora de crear un nou negoci o estendre una activitat comercial a la xarxa.

El nom de la teva empresa serà la primera impressió que els visitants tindran. Un domini fàcil de recordar que indiqui a què es dedica la teva empresa pot ajudar a determinar l'èxit del teu negoci online.

Tens una petita empresa? Escull el domini correcte.

Escollir un bon domini pot ser una dura feina. Hi ha moltes opinions al respecte, moltes contradictòries. Però hi ha dos punts en els que tothom està d'acord.

  1. S'ha de tenir el domini abans de començar l'activitat de la nostra empresa a la xarxa. Sobretot si el mercat de la teva empresa té molts competidors. Busca un bon domini abans per no comprometre els plans d'empresa.

  2. NO esperis massa si t'agrada un domini. Mentre estàs buscant, segurament trobaràs moltes opcions a considerar que t'atrauen. No esperis. Els bons dominis són molt buscats.

La paraula màgica

Fora d'internet totes les petites i mitjanes empreses pengen rètols a les façanes o retolen les furgonetes i camions indicant clarament quin és el seu producte o servei. Ho aclamen, ho fan públic. Per l'empresari, aquesta paraula o paraules són màgiques, les utilitza a diari, capten la seva atenció quan les veu a la competència, hi conviu. Aquesta paraula o paraules defineixen exactament l'activitat comercial que desenvolupen.

La paraula clau

La paraula clau

Alhora d'escollir un domini, també has d'incloure la teva paraula o paraules màgiques. Si vens flors, inclou aquesta paraula el nom del domini. Al món d'internet, s'anomenen paraules clau.

La inclusió de paraules clau als dominis no és només per a identificar l'activitat. Tots els cercadors, inclòs Google, basen les seves recerques en aquestes paraules clau. I és un factor clau per a assolir un bon posicionament als cercadors i ser trobat a internet.

Visibilitat/ posicionament

A internet ser visible és determinant,els usuaris t'han de trobar fàcilment. Estar ben posicionat amb les teves paraules clau a Google equival a tenir el negoci en un carrer principal i concorregut d'una gran ciutat. En canvi, si la teva web apareix relegada a posicions molt baixes, els usuaris tindran molt poques opcions de trobar-te, com si la teva empresa estigués situada en un petit barri de poble.

Visibilitat/ posicionament

Però, com busquen els usuaris?

Els usuaris no busquen empreses, busquen productes o serveis, i ho fan utilitzant les paraules clau del producte o servei que desitgen trobar. Si un usuari vol comprar mobles de cuina, teclejarà les paraules clau mobles de cuina a Google.

I atenció!, perquè aquest usuaris són autèntics clients en potència interessats en trobar una empresa que els ofereixi el que estan buscant.

La inclusió de paraules clau al nom del domini ajuda al posicionament. Hi ha molts factors que determinen un bon posicionament als cercadors. L'estructura interna de la web, els enllaços externs, la utilització de paraules clau en la redacció dels texts, etc. Però si s'inclouen la paraula o paraules clau al nom del domini es parteix en avantatge davant de competidors que no les hagin inclòs.

Els dominis que contenen les paraules clau d'un sector transmeten confiança i lideratge. Per exemple: si una empresa que comercialitza mobles de cuina té la seva web al domini moblesdecuina.com generarà més confiança als usuaris i transmetrà imatge de lider del sector, per tant tindrà més opcions de ser visitada.

Recomanacions per escollir un domini.

  1. Insistim, escull un domini que contingui la paraula o paraules clau principals de la teva activitat comercial. Un dels factors principals que Google té en compte per posicionar les pàgines al seu index és la inclusió d'alguna paraula clau en el nom del domini.
  2. Evita l'ús de guions. Tot i que els guions són perfectes per a separar paraules d'un domini i els cercadors els entenen millor, per a la majoria pot ser un inconvenient. Els usuaris assumeixen que les webs no contenen guions i generalment els obliden. Pot ser un seriós problema si la teva competència té el mateix domini sense guions.
  3. Evita dominis excessivament llargs. Escull un domini el més curt possible, màxim de tres paraules que siguin rellevants. Un domini massa llarg és difícil de recordar i pot portar a errors alhora d'escriure'l als navegadors.
  4. dominis .com
  5. Si pots, millor un .com. De tots els TLD (Top Level Domain), els que acaben amb l'extensió .com són millors per a webs d'empresa, tan grans com petites. La majoria d'usuaris associen els dominis .com amb confiança i estabilitat. A més, si no recorden l'extensió, normalment sempre ho proven primer amb un .com. En algun racó del nostre cervell, les persones tendim a acabar mentalment les adreces de webs en un .com. Si no està disponible, la següent opció és el .net.

 

El domini que escullis serà el que representarà la teva empresa i el tindràs per molt temps. Si tens dubtes contracta el nostre servei de consultoria de dominis i t'assessorarem.

Dominis que generen marca

Si, és cert que hi ha d'altres dominis. Dominis que no contenen paraules clau, macos, curts i fàcils de pronunciar i de comunicar. Hi ha moltes empreses d'èxit amb aquest tipus de dominis: Yahoo, Google, Amazon, ebay, etc. Però el món és ple d'intents fracassats de negocis que ho van intentar creant marca amb un domini així.

Dominis que generen marca

Si ets un geni del marketing, tens una gran idea per aplicar-la a la xarxa i disposes de molt de pressupost per a invertir en crear la marca, pots considerar de trobar un domini d'una sola paraula, memorable, curt, viral i "brandable".

Però si el teu negoci és una petita o mitjana empresa d'àmbit local, comarcal o provincial, descarta-ho. Pensa en com et trobaran a internet. No serà per una gran campanya de marketing. Els usuaris et trobaran utilitzant els cercadors: teclejaran a Google el teu producte o servei i clicaran als primers resultats que Google els ofereixi, que seran les webs millors optimitzades amb les paraules clau que han buscat.

Com comprar un domini a bon preu.

Deixa't assessorar per professionals. La recerca i elecció d'un bon domini pot resultar una feina frustrant si no es té un objectiu ben definit. Els bons dominis .com solen estar agafats i en l'empeny de trobar-ne un es poden cometre errors que seran complicats de solucionar més endavant.

A Primer Lloc et podem assessorar en la compra del teu domini. Disposem de centenars de dominis .com de multitud de sectors econòmics que contenen les principals paraules clau. Si no disposem del domini adient, podem intermediar en la compra del domini desitjat.

Primer Lloc és la primera empresa especialitzada en el mercat secundari de dominis a Catalunya.

Envia'ns un mail a dominis@primerlloc.com amb la teva consulta i et contestem en menys de 24 hores.

Contacta'ns ara!.