Primer Lloc. Posicionament natural. linkedin segueix-nos a facebook segueix-nos a twitter

Article. Posicionament natural.

Posicionament natural i enllaços patrocinats

Els principals cercadors com Google, Yahoo i Bing combinen dos tipus de resultats quan fem una recerca:

Resultats per posicionament natural: són els resultats provinents de la indexació de pàgines web basats en el contingut i en la rellevància de les paraules clau. També s'anomena posicionament orgànic.
Enllaços patrocinats: són els resultats que apareixen, en el cas de Google, als primers llocs (sobre fons de color) i a la part dreta de la pantalla. Aparèixer en aquests resultats té un cost i s'identifiquen amb la inscripció"enllaços patrocinats" o "anuncis".

Posicionament natural i enllaços patrocinats

L'algoritme de Google

El cercador més utilitzat pels usuaris, sens dubte, és Google. Google ordena els resultats de la recerca orgànica basant-se en un complex algoritme que analitza més de 200 factors i només es tenen indicis del seu funcionament.

El conjunt de tècniques aplicables per a assolir un millor posicionament natural es denomina SEO (Search Engine Optimization).

Pros i contres del posicionament natural

A favor:

  1. Reben més clics: Els usuaris d'internet confien més en els resultats orgànics o naturals més que en els enllaços patrocinats perquè són més rellevants i ofereixen moltes més opcions.
  2. Consoliden la marca: Cada vegada més, les empreses són conscients dels beneficis que el posicionament natural aporta a la seva marca. Les empreses més grans del món no estalvien esforços per situar la seva marca al capdamunt dels resultats. Des del punt de vista dels consumidors ser als primers llocs transmet imatge de lideratge. Això també és vàlid quan el que es busca és un producte o servei i no una marca concreta, i aquí és on les petites i mitjanes empreses poden donar una impressió més positiva, de lideratge fins i tot per sobre d'altres empreses realment més grans.
  3. Generen més confiança: La majoria de persones hem après a ser una mica escèptics amb les grans dosis de publicitat que rebem cada dia, sigui a la TV, a la premsa, als banners de les webs i també, en els enllaços patrocinats dels cercadors. Els resultats que es mostren com a naturals generen molta més confiança entre els consumidors perquè no s'hi apareix pagant, sino per ordre de rellevància, segons els algoritmes dels cercadors. El percentatge de clics en resultats provinents del posicionament natural és molt més alt que els dels enllaços patrocinats.
  4. És gratis: Cap dels principals cercadors cobra per indexar cap web. I aparèixer a les primeres posicions també és gratuït, però no és fàcil. Cal tenir una web amb contingut de qualitat, amb l'estructura ben dissenyada per a ser Google-friendly, amb enllaços externs provinents de webs de qualitat i cal un estudi acurat de les paraules clau amb les que volem que ens indexi principalment. Hi ha moltes empreses que lluiten per obtenir aquestes primeres posicions. Hi ha molts factors que determinen un bon posicionament i s'ha de partir d'una bona base i ser molt constant per a millorar o mantenir una bona posició als resultats.

En Contra:

  1. El posicionament natural no és una tasca senzilla: Ja hem dit abans que el posicionament natural no es paga, no hi ha cap resultat garantit, ni amb diners. Per a assolir les primeres posicions es requereix la utilització de tecnologia adequada, molta pràctica i coneixement. L'algoritme amb el que Google es regeix per a ordenar els resultats és un secret molt ben guardat i, a més, varia amb el temps per anar millorant. Tot i això, hi ha indicis clars del seu funcionament que cal respectar si es vol aconseguir un bon posicionament. El que Google, i en general tots els cercadors volen, és que la web tingui contingut de qualitat, que es dirigeixi als visitants (no als cercadors) i que tingui rellevància i autoritat.
  2. El posicionament natural és una inversió de temps: Per a dur a terme totes les accions que calen per a obtenir un bon posicionament cal temps. No es pot posicionar una web només penjant-la al servidor i que Google l'indexi. Cal tot un seguir d'accions conscients i un treball constant i diari, a part dels coneixements necessaris.
Contacta'ns ara!.