Primer Lloc. Com ha de ser una web d'empresa?. linkedin segueix-nos a facebook segueix-nos a twitter

Com ha de ser una web d'empresa?.

La web representa la teva empresa a internet. La imatge que transmeti a la xarxa serà la imatge que el client en potència tindrà de la teva empresa.

Els tres pilars fonamentals d'una web són: el contingut, el disseny i la organització:

Contingut de qualitat

Una web d'empresa ha de tenir contingut de qualitat i ben redactat. Ha de ser original i únic, no valen còpies d'altres webs. Sempre que sigui possible, és important aportar periòdicament nous continguts que dotin la web de certa autoritat en el sector. El contingut és el que fa que els usuaris tornin a la web i és un dels factors més importants pel posicionament als cercadors.

Contingut de qualitat

Els principis per crear contingut de qualitat són:

 • Ha de tractar el tema principal de la web (sobre els productes o serveis relacionats).
 • Ha d'aportar valor als clients potencials.
 • S'ha d'encabir en la temàtica general del sector concret al que pertany.

I aconseguiràs:

 • Incrementar les conversions de visitants a clients.
 • Incrementar el transit provinent dels cercadors (les webs amb bon contingut guanyen posicionament i, per tant, visibilitat a internet).
 • Incrementar els enllaços externs i la seva qualitat. Perquè t'enllaçaran de pàgines relatives al teu sector.

Centra't en els beneficis que aporta el teu producte o servei i adreça't als teus clients.
Un dels errors més comuns en els texts de les webs d'empresa és que parlen de si mateixes i s'obliden d'explicar el seu propi producte o servei als possibles clients. La història de la teva empresa pot ser molt interessant, però els visitants que t'han trobat a internet volen saber què pots fer per ells i quins beneficis els aportarà el teu producte o servei, no qui va fundar l'empresa ni detalls similars. Si apareix massa vegades "nosaltres" o "el nostre" en el contingut, intenta redactar-ho de nou amb "tu".

Utilitza un llenguatge planer i fes-lo fàcil de llegir.
Es tracta de comunicar-te amb els teus clients en potència, d'explicar-los els beneficis del teu producte o servei, i has de captar la seva atenció per a què llegeixin la informació.

-Utilitza frases curtes i paràgrafs també curts.
-Trenca el text amb imatges relacionades.
-Utilitza llistes per enumerar conceptes.
-Utilitza títols i subtítols per ressaltar temes.

 

Disseny visual

Disseny visual

Un disseny atractiu pot marcar la diferència. Ha de ser clar i entenedor, alhora que suggeridor. El text ha d'estar contrastat amb el fons i la tipografia ha de ser neta i de fàcil lectura. Cal utilitzar colors agradables i que no carreguin la pàgina.

Els elements més importants per a un bon disseny de qualsevol web són:

 • Coherència. Estableix un estil per manipular el text i els gràfics. Disposa els menús de navegació i el contingut de forma unitària i lògica a tota la web.
 • Contrast. Troba el balanç correcte entre el contrast visual del text, els enllaços i les imatges.
 • Color i tipografia. Escull colors i tipografia que afavoreixin la usabilitat i la legibilitat.
 • Espais blancs. Utilitza espais en blanc. No saturis la pantalla amb informació.
 • Simplicitat. Els visitants t'agrairan un disseny clar i simple.

En una web d'empresa és molt important guiar gràficament els visitants cap a realitzar una acció (contactar, comprar, etc.). Utilitza botons destacats per aquesta funció. L'objectiu principal és seduir el visitant per a convertir-lo en client.

 

Organització

Organització

L'organització de les pàgines i el contingut han d'estar perfectament estructurats jeràrquicament. L'usuari ha de trobar fàcilment la informació que busca i ha de saber en tot moment on es troba. Una bona organització de les pàgines i de la informació és menys tangible que el disseny visual, però ajudar als visitants a trobar el que estan buscant de forma àgil i fàcil pot ser, fins i tot, més important que l'aspecte estètic.

Els cercadors també ho tindran més fàcil en la indexació correcte si la pàgina té una bona estructura interna de pàgines.

 

Nota: Es recomanable no abusar de tecnologia flash. Els cercadors no poden indexar els continguts en aquest format. Una combinació entre html i css és perfecte per a ser indexat i assolir un bon posicionament.

Contacta'ns ara!.